Harry Potter-quiz: Viavia editie

Portus! Je smartphone of tablet is nu een viavia, waarmee je tot bij ons in Zweinstein belandt.

Deze quiz is een voor livestream herwerkte versie van de grote Harry Potter-quiz uit februari 2020. De professoren maken nu gebruik van het brandstof-netwerk en stellen de vragen rechtstreeks in jouw woonkamer, live gestreamd op jouw computer. Jij geeft de antwoorden in via je tablet of smartphone.

Wie is het personage Winky? Met welke toverspreuk roep je het duistere teken op? In welke Amerikaanse stad kan je een exacte replica van Diagon Alley bezoeken? Wat waren de zeven Gruzielementen weer? En met hoeveel beukers wordt dreuzel-zwerkbal gespeeld? Naast Harry Potter zullen er nog andere vragen uit de Wizarding World en alles wat ermee te maken heeft aan bod komen, zoek de slimste Ravenklauw-heksen en -tovenaars uit jouw bubbel om een ploegje te vormen (de echte durvers van Griffoendor kunnen ook alleen spelen) en schrijf je in. Ook voor de Huffelpuffers die gewoon op hun gemak willen genieten, wordt dit een wonderbaarlijke avond. Voor de ambitieuze Zwadderaars onder ons: de vragen beheksen en het internet gebruiken voor hulp is niet toegestaan! Want ben je anders wel een echte Harry Potter-kenner?

Kocht je een ticket? Dan krijg je voor aanvang van de quiz een link naar de quiz-stream, die op de computer of tv kan afgespeeld worden. Daarnaast krijg je ook een unieke code waarmee je met je smartphone of tablet kan inloggen, om de antwoorden in te geven.
Deze quiz wordt volledig in het Nederlands gepresenteerd, maar wie liever de Engelstalige termen gebruikt kan ervoor kiezen om de vragen of antwoordopties in het Engels op haar of zijn tablet te zien verschijnen.

Date

mrt 30 2021
Expired!

Time

20:00 - 22:00

Cost

€7,00

More Info

Tickets

Location

Livestream
Category

Organizer

De Quizfabriek
Tickets

19 thoughts on “Harry Potter-quiz: Viavia editie

 • Nathalie

  Snelle vraag: Hoe verloopt de quiz precies? Wordt dit evenement georganiseerd via Toucan of dergelijke om in contact te blijven met teamgenoten? Of moeten we zelf een extra gesprek met teamgenoten opstarten via Skype, Google Meet, Facetime, etc.? Bedankt!

  • Quizfabriek

   Hoi Nathalie, per team krijg je een code waarmee je met één smartphone of tablet kan inloggen. Als jullie in een team willen spelen zetten jullie dus inderdaad best zelf een call op en kiezen jullie iemand die de antwoorden zal ingeven.
   Groetjes!

  • Quizfabriek

   Dag Kris

   Dankjewel voor je interesse in onze quizzen. Aangezien wij vanop afstand toch niet kunnen controleren met hoeveel mensen jullie kunnen samenwerken kan je met zoveel samenzitten als je wil. De ervaring leert ons wel dat, als jullie samen spelen via een video-call, 4 à 5 personen het maximum is aangezien jullie anders onderling snel in een chaos terecht komen. Let wel op: er kan slechts één iemand de antwoorden ingeven. Willen jullie elk kunnen antwoorden, dan dienen jullie allemaal een code aan te kopen en een eigen teampje te vormen.
   Veel quizplezier!

  • Quizfabriek

   Dag Sara

   Het wordt een allegaartjes van meerkeuzevragen, zet-in-volgorde-vragen, duid-aan-vragen en nog andere vraagtypes die je kent van de QuizWitz-software.
   Sowieso, inhoudelijk wordt het een hele leuk quiz waarin je al je HP-kennis, van zowel de films als de boeken, zal moeten samenrapen.

   Veel succes!

  • Quizfabriek

   Hoi Annelien! Inderdaad een zeer terechte opmerking. Het is helaas niet altijd evident om voor iedereen een geschikte datum te vinden en het zal altijd voor iemand niet lukken. We kunnen echter wel al verklappen dat we onze jongeren zeker niet aan het vergeten zijn, we zijn plannen aan het uitwerken om ook eens iets te doen specifiek voor hen!
   In ieder geval bedankt voor je terecht berichtje!
   Veel groetjes, het Quizfabriek-team

  • Quizfabriek

   Hoi Véronique, aangezien er maar één speler effectief de antwoorden ingeeft, kan dat helaas niet. Maar sowieso verschijnt alles in het Nederlands op de uitgezonden quiz zelf, dus als jullie op de tablet of smartphone Engels instellen, dan kunnen jullie het op die manier in twee talen zien.

   Hopelijk is dit wat duidelijk?

   Veel groetjes, het Quizfabriek-team

 • Veerle Willemsen

  Mijn kinderen zijn enorme HP fans en kenners. Ik dacht dus direct ‘yes, superidee’! Tot ik de dag zag … Een weekdag, pal in een schoolweek. Sorry, maar dan kan ik ze niet tot 22 uur laten opblijven. Een massa gezinnen met kinderen worden dus door de keuze van de dag van dit evenement meteen buitenspel gezet. Zeer jammer. Zelfs voor volwassenen is een weekdag / werkdag eigenlijk niet ideaal. Doe dat toch in een weekend of schoolvakantie als het gepland wordt zo laat ’s avonds, zeker als het een thema is dat vooral op kinderen is gericht.

  • Quizfabriek

   Hoi Veerle
   Bedankt voor je berichtje! Een zeer terechte opmerking, we snappen volledig dat dat een zeer ambetant moment is voor velen. Wij hebben in het verleden veel geëxperimenteerd met quizzen op verschillende dagen, en het viel ons op dat als we een quiz in het weekend planden er slechts een fractie van de mensen kwam opdagen tegenover als we een quiz op dinsdag of woensdag planden, raar maar waar. Voor sommige mensen komt een weekdag blijkbaar veel beter uit.
   Nu moeten we wel eerlijk toegeven dat ons normaal doelpubliek werkende mensen en studenten zijn, en we niet onmiddellijk stil hebben gestaan bij de scholieren. Onze oprechte excuses hiervoor. We willen je heel erg bedanken om ons daarop te wijzen, in de toekomst proberen we er zeker rekening mee te houden.
   Veel groetjes, het Quizfabriek-team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.