Over ons

MISSIE

Het Quizfabriek-team is ervan overtuigd dat er in elk van ons een goede quizzer verborgen zit, zolang men maar de juiste quiz voorgeschoteld krijgt. Dankzij jarenlang engagement beschikt het team over een grote dosis creativiteit, ervaring en de ambitie om voor alle deelnemers de perfecte quiz te creëren, zodat iedereen met een goed gevoel afsluit.
Video afspelen
IMG_0388

TINE

PRESENTATOR, VRAGENMAKER, ADMINISTRATIE, NEUSFLUITIST 🐽🎶

Favoriete quizvraag: Welke voetbalploeg won in het seizoen 2019/2020 de Premier League?
PXL_20210330_173741412.MP

KIM

PRESENTATOR, (THEMATISCH) VRAGENMAKER, FOTOGRAFE 📸

Favoriete quizvraag: Welke ingrediënten heb je nodig voor bechamelsaus?


IMG_2400

WIETSE

PRESENTATOR, VRAGENMAKER, RECLAME MAKEN, DOMME MOPJES VOORZIEN 🥁

Favoriete quizvraag: Tot welk sterrenbeeld behoren de sterren Betelgeuze en Rigel?
Foto_Penninck

TIM

PRESENTATOR, VRAGENMAKER, DOMME MOPJES BEDENKER

Favoriete quizvraag: Wat is de voornaam van Kapitein Haddock? Ja, die mens heeft een voornaam!

DSC_0085

THIJS

HARD- EN SOFTWARE 🖥


Favoriete quizvraag: Hoelang kan Marcel aan een fazant denken?

DSC_0054

MATHIAS

VRAGENMAKER, PRESENTATOR,
BAR, JURY 🍻

Favoriete quizvraag: Hoe heet het ruimteschip uit 2001: A Space Odyssey?

 

DSC00172

SILKE

VRAGENMAKER, BAR, ONTHAAL, JURY 🥂

Favoriete quizvraag: In welke musical volgen we het leven van gevangene 24601?

DSC_0043

KEN

PRESENTATOR, POSTERONTWERPER, KASSAPERSOON 💸

Favoriete quizvraag: Tot welke Mezo-Amerikaanse beschaving behoorde Quetzalcoatl?

In den beginne...

De Quizfabriek is opgericht in 2015 in Gent, met als doel het Vlaamse quizlandschap te vernieuwen. Het vierkoppig team organiseerde een tiental digitale quizzen in zowel Gent als Antwerpen. Deze quizzen waren revolutionair: geen gedoe meer met ophalen van papieren en wachten tot de antwoorden verbeterd zijn, alles verliep namelijk via de nieuwe QuizWitz-software. Deelnemers beantwoordden de vragen via een eigen tablet of smartphone, antwoorden werden automatisch verbeterd. Dit tot groot enthousiasme bij quizliefhebbers en -twijfelaars. Ook inhoudelijk waren deze quizzen anders: ludieke vragen werden afgewisseld met waaghalzenduels (doe-opdrachten) om zo vooral gelegenheidsquizzers aan te spreken.

 

Klaar voor lancering

In de derde jaargang werd het team vergroot met twee nieuwe quizmakers. Een nieuwe Gentse locatie en meer inzetten op marketing zorgden voor een groot aantal nieuwe ploegen. Met twintig tot dertig ploegen per quiz waren de Quizfabriek-quizzen groter dan ooit. Daarnaast werd een nieuwe zeer populaire quizreeks gelanceerd: geekquizzen, met een sterke focus op films, games, series en strips. Dit bracht het totaal aantal quizzen van dit werkjaar op zes. Omdat er ook veel ervaren quizzers op de quizavonden terecht kwamen, werd er in de vierde jaargang (2018-2019) beslist om de vier eerder luchtige quizzen op te splitsen in twee algemene kennisquizzen en twee expliciet ludieke quizzen. Op de algemene kennisquizzen waren de vragen iets pittiger en werden de waaghalzenstrijden weggelaten, terwijl op de ludieke quizzen alles kon en mocht! Met een verhuis naar een nog grotere zaal verwelkomde het Quizfabriek-team nu veertig ploegen per quiz. De twee ludieke quizzen, twee algemene kennisquizzen en twee geekquizzen die dit jaar liepen waren alle zes een gigantisch succes. In het najaar van 2019 werden de twee ludieke quizzen (waarvan ditmaal ook één in Antwerpen) en de algemene kennisquiz aangevuld met een zeer succesvolle muziekquiz. De geekquiz werd begin 2020 eenmalig vervangen door een Harry Potterquiz, die met tachtig ploegen de grootste Quizfabriek-quiz ooit was.

en toen kwam de lockdown

De door Covid-19 geïnduceerde lockdown maakte dat quizzen zoals we ze kennen tijdelijk niet meer konden doorgaan. Tijd voor De Quizfabriek om zich daaraan aan te passen. Gedurende de lockdown werden de activiteiten digitaal verdergezet: via Youtube-live werd wekelijks een quiz gestreamd die alle deelnemers gratis van thuis uit konden meespelen via smartphone of tablet. Aangezien iedereen vanuit zijn of haar luie zetel kon meespelen, en de deelnemers dus niet per se naar Gent of Antwerpen moesten afzakken, werden er digitaal acht weken lang meer dan vijfhonderd deelnemers per quiz verwelkomd. Hoezo, quizzen kan alleen in een zaaltje?

en verder

In de zomer van 2020 werd beslist om het aanbod nog verder uit te breiden. Naast de open quizzen, waar iedereen zich voor kan inschrijven en welkom is, werd besloten om ook privéquizzen aan te bieden. Op maat gemaakte quizzen voor personeelsfeesten, teambuildingsevents of familieweekendjes behoorden sindsdien ook tot het gamma, met verschillende tevreden klanten tot gevolg.

Ook voor jouw organisatie of team kan De Quizfabriek de perfecte quiz opstellen. Contacteer ons om samen de aanpak te vinden die jou het best past.