Harry Potter-quiz: Viavia editie

Portus! Je smartphone of tablet is nu een viavia, waarmee je tot bij ons in Zweinstein belandt.

Deze quiz is een voor livestream herwerkte versie van de grote Harry Potter-quiz uit februari 2020. De professoren maken nu gebruik van het brandstof-netwerk en stellen de vragen rechtstreeks in jouw woonkamer, live gestreamd op jouw computer. Jij geeft de antwoorden in via je tablet of smartphone.

Wie is het personage Winky? Met welke toverspreuk roep je het duistere teken op? In welke Amerikaanse stad kan je een exacte replica van Diagon Alley bezoeken? Wat waren de zeven Gruzielementen weer? En met hoeveel beukers wordt dreuzel-zwerkbal gespeeld? Naast Harry Potter zullen er nog andere vragen uit de Wizarding World en alles wat ermee te maken heeft aan bod komen, zoek de slimste Ravenklauw-heksen en -tovenaars uit jouw bubbel om een ploegje te vormen (de echte durvers van Griffoendor kunnen ook alleen spelen) en schrijf je in. Ook voor de Huffelpuffers die gewoon op hun gemak willen genieten, wordt dit een wonderbaarlijke avond. Voor de ambitieuze Zwadderaars onder ons: de vragen beheksen en het internet gebruiken voor hulp is niet toegestaan! Want ben je anders wel een echte Harry Potter-kenner?

Kocht je een ticket? Dan krijg je voor aanvang van de quiz een link naar de quiz-stream, die op de computer of tv kan afgespeeld worden. Daarnaast krijg je ook een unieke code waarmee je met je smartphone of tablet kan inloggen, om de antwoorden in te geven.
Deze quiz wordt volledig in het Nederlands gepresenteerd, maar wie liever de Engelstalige termen gebruikt kan ervoor kiezen om de vragen of antwoordopties in het Engels op haar of zijn tablet te zien verschijnen.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

mrt 30 2021

Time

20:00 - 22:00

Cost

€7,00

More Info

Tickets

Location

Livestream
Category

Organizer

De Quizfabriek
Tickets

8 thoughts on “Harry Potter-quiz: Viavia editie

 • Nathalie

  Snelle vraag: Hoe verloopt de quiz precies? Wordt dit evenement georganiseerd via Toucan of dergelijke om in contact te blijven met teamgenoten? Of moeten we zelf een extra gesprek met teamgenoten opstarten via Skype, Google Meet, Facetime, etc.? Bedankt!

  • Quizfabriek

   Hoi Nathalie, per team krijg je een code waarmee je met één smartphone of tablet kan inloggen. Als jullie in een team willen spelen zetten jullie dus inderdaad best zelf een call op en kiezen jullie iemand die de antwoorden zal ingeven.
   Groetjes!

  • Quizfabriek

   Dag Kris

   Dankjewel voor je interesse in onze quizzen. Aangezien wij vanop afstand toch niet kunnen controleren met hoeveel mensen jullie kunnen samenwerken kan je met zoveel samenzitten als je wil. De ervaring leert ons wel dat, als jullie samen spelen via een video-call, 4 à 5 personen het maximum is aangezien jullie anders onderling snel in een chaos terecht komen. Let wel op: er kan slechts één iemand de antwoorden ingeven. Willen jullie elk kunnen antwoorden, dan dienen jullie allemaal een code aan te kopen en een eigen teampje te vormen.
   Veel quizplezier!

  • Quizfabriek

   Dag Sara

   Het wordt een allegaartjes van meerkeuzevragen, zet-in-volgorde-vragen, duid-aan-vragen en nog andere vraagtypes die je kent van de QuizWitz-software.
   Sowieso, inhoudelijk wordt het een hele leuk quiz waarin je al je HP-kennis, van zowel de films als de boeken, zal moeten samenrapen.

   Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.