De Quizfabriek schenkt haar naam aan Plopsalandattractie

Goed nieuws voor alle liefhebbers van quizzen en attractieparken! De Quizfabriek krijgt een eigen pretparkattractie. Daar zal je tegelijk de longen uit je lijf schreeuwen en de andere parkgangers imponeren met je kennis.

Recent zette Studio 100 haar plan stop om de Rox-Flyer te hernoemen naar het beroemde internetduo Céline Dept en Michiel Callebaut, beter gekend als CEMI. Nadat meer dan 86 000 mensen de petitie tegen de naamswijziging tekenden, zag Studio 100 af van het plan. Gert Verhulst & Co. gaven niet op en hervatten hun zoektocht naar een geschikte partner en kwamen zo bij de Quizfabriek uit. Wij gingen akkoord, op voorwaarde dat we onze eigen stempel op het project mochten drukken.

Het kleurenschema wordt uiteraard nog aangepast naar het vertrouwde groen en geel van De Quizfabriek.

Slingerend quizzen

Vandaag slinger je in de Rox-Flyer in een stoel rond een draaiende stang, die je steeds hoger en hoger tilt. Dit concept wordt nu herwerkt met die kenmerkende Quizfabrief touch. Tijdens het draaien, krijg je via een kleine speaker aan je stoel 10 multiple choice vragen te horen. Je schreeuwt A,B of C voor het juiste antwoord uit. De microfoon en computer aan je stoel registreren je antwoord. Bij elk juist antwoord, klimt je stoel hoger en draait deze steeds sneller rond. Beantwoord je elke vraag fout, zal je stoel de grond nauwelijks verlaten. Wie alle 10 vragen juist beantwoordt, zal met een duizelingwekkende topsnelheid van 100 kilometer per uur door de lucht zwaaien!

Deze symbiose tussen De Quizfabriek en Plopsaland is een proefproject, maar als het positief uitdraait (heeft u ‘m 😉 ), zullen beide partners kijken om de samenwerking verder uit te breiden. Zo zou er naast de Ploptuin, de Mega Mindy-zone en de Piratenzone ook een heuse Quizfabriek-zone kunnen komen. Conceptueel staat dit nog niet op punt, al is er sprake van de wachtrijen voor de attracties te vervangen door een systeem waarbij je quizvragen oplost.  Wie het meeste weet mag dan als eerste op de attractie.

Conclusie

In ieder geval zal de Quizfabriek Flyer binnen exact één jaar, op 1 april 2022, haar deuren openen. Vanaf dan zal je in Plopsaland De Panne niet enkel ‘Aaaaaaaaaaaa!’ horen roepen, maar ook ‘Bééééééééééé!’ en ‘Céééééééééé!’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.