Zaalquizzen: véél licht en geluid

Dag op dag één jaar geleden presenteerden wij onze laatste échte zaalquiz. 160 quizzers opgedeeld in 40 teams, zittend aan een tafel in een grote theaterzaal, met een drankje en een hapje. Het is, dankzij de coronamaatregelen, iets dat bijna klinkt als een historie uit mythen, sagen en legenden. Maar ergens klopt dat ook, ondanks dat het nog altijd ‘maar’ een quiz is, maakt De Quizfabriek van elke zaalquiz wel een legendarisch geheel, waarbij we een leuk totaalplaatje proberen af te leveren en instaan voor de perfecte avond of teambuilding. Voor onszelf, maar vooral voor onze spelers.

De sfeer maakt de teambuilding

Uiteraard staat of valt alles met een sterke presentatie en nog betere vragen, maar ook de zaalsfeer draagt een sterk steentje bij aan de totaalbeleving. Dit doen wij enerzijds met veel decoratie maar ook (of vooral) met een sterke aanwezigheid van licht- en geluidstechnieken. Dit passen we vooral toe bij de ludieke quizzen en de themaquizzen, welke, zoals de naam reeds doet vermoeden, zich meer richten op de gelegenheidsquizzers. Zij zijn dan ook een meer dankbaar publiek die gaan voor écht avondje uit. Is zo veel licht en show nodig voor een quiz? Neen. Is het leuk en creëert het de juiste sfeer? Dat zeer zeker. Wij gaan dan ook niet zomaar voor een zaalquiz, maar wij gaan voor een quizshow. Op de televisie komt de presentator toch ook niet zomaar op? Waarom zouden wij dat dan doen? 

Foto Regie HP Quiz
Blije techniekers op een geslaagde quiz.

Wij gaan niet licht over licht

Wist je dat wij op een zaalquiz minstens met een driekoppig team enkel en alleen bezig zijn met techniek en regie? Wist je dat wij voor elke zaalquiz al weken op voorhand bezig zijn met het schrijven van de intro? We bedoelen dan niet de tekst, maar puur het geheel van licht en geluid.
Ook tijdens een quiz zal je bij ons steevast merken dat er bijvoorbeeld bij het beantwoorden van de vragen sfeervol licht, op de maat van de achtergrondmuziek, door de zaal danst.
Bij onze Harry-Potterquizzen, werden alle teams opgedeeld in één van de vier Zweinstein afdelingen (Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich). Telkens, na elke ronde, werd overlopen welke afdelingen aan de leiding stonden. Ook hierbij kleurde de zaal telkens in het kleur van het leidinggevende huis (rood, geel, blauw, groen). Onze techniekers koppelen ook steeds meer de quizsoftware aan de voorgeprogrammeerde lichtprogramma’s zodat alles lekker automatisch loopt en exact op tijd gebeurt. Nodig? Neen. Leuk en sfeervol? Zeker!

De mogelijkheden zijn eindeloos en onbeperkt en elk seizoen proberen wij een leuk extraatje in de shows te steken. The sky is the limit, zoals men pleegt te zeggen. Want zeg nu zelf … Hoe leuk zou het zijn, mocht jouw tafel oplichten in het donker, als jullie als enige het juiste antwoord wisten?

Oordeel zelf

Om af te ronden, geven we nog even een filmpje mee van de XXL Geek Quiz in de Theaterzaal in Ledeberg (22/05/2019). Het filmpje werd gemaakt tijdens de technische doorloop van de intro tijdens de repetitie. Je ziet nog geen mensen in de zaal zitten en je hoort nog wat regie-aanwijzingen op de achtergrond. Het kan jullie maar een idee geven van hoe wij als Quizfabriek onze typische sfeer creëren en zorgen dat een quiz een ideale teambuilding wordt.

Hopelijk mogen wij dit alles snel terug maken voor jullie, want mijn god, wat missen wij jullie!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.