Radio Quizfabriek

18 december 2019, een dikke maand na de Algemene Kennisquiz, en we staan weer paraat in de Gruut brouwerij. Dit keer hebben we een muziekquiz in elkaar gebokst; 123 vragen opgedeeld in 12 rondes, doorspekt met muziek- en videofragmenten.

We houden dezelfde opstelling aan als op de algemene kennisquiz van november en we zijn weer full house, dus de brouwerij zit weer gezellig vol.

In de top 3 gaat de strijd vooral tussen Plum Smugglers en Los Locos; het puntenverschil tussen de eerste en de tweede is op het einde maar 2909 punten. Living Next Door To Alice hield zich in de eerste 3 rondes wat op in het peleton, maar kon daarna demarreren en de derde plaats pakken. Het totale eindklassement is te vinden op de website.

Plum Smugglers bleef de hele quiz aan de leiding, al was het soms spannend.

Met 66% van alle antwoorden correct is de quiz een tikkeltje moeilijker dan waar we op mikken. Het is onze eerste muziekquiz, dus het is nog een uitdaging om het juiste moeilijkheidsniveau te vinden.

Veel feedbackformulieren hebben we niet kunnen ophalen, maar zowel op het forum van Muziekquizzen.be als op Los Flippos hebben we voornamelijk positieve dingen mogen lezen. Er waren enkele terechte opmerkingen dat sommige groepen en artiesten meerdere malen aan bod kwamen, maar niets ernstigs.

Op praktisch vlak was het de eerste keer dat we het digitaal drankkaartensysteem over de hele lijn hebben uitgerold. In het begin liep er even wat fout door een onduidelijke foutmelding bij online bestellen zonder voldoende tegoed, maar na dat even omgeroepen te hebben was het voor iedereen duidelijk dat het om een prepaid systeem gaat, en je dus niet kan bestellen als er niet voldoende krediet op je kaartje staat.

Het is ongelofelijk tof om te zien dat ook muziekquizzers, die ons systeem nog niet kennen, enthousiast worden van ons concept. En wij maken ons klaar voor de laatste quiz van het seizoen: de grote Harry Potter quiz!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.