3de Algemene Kennisquiz

Woensdag 13 november, een regenachtige dag. We quizzen vandaag in de Gruut brouwerij, en dat is altijd een (iets te?) gezellige bedoening. De brouwerij zit dan ook goed vol als de CatLab kat rond kwart na acht de quiz op gang schreeuwt. Quizmasters Mathias en Ken praten de vragen aan elkaar.

Omdat er vorige quiz wat opmerkingen waren over het geluid, gooien we de opstelling een tikkeltje om en zetten we hoge tafels aan de toog (waar het geluid beter is), en een televisie als tweede scherm.

De top 3 wordt aangevoerd door Arthritic Monkees, De nieuwe stiekeme leiders van Noord-Korea en De slee van Kumaritasjvili. Van echte spanning is in de tweede helft niet veel te merken, en tussen de top 3 en de rest van het peloton zit tegen het einde ook een dikke 9000 punten. Ollemaisolleva probeert zich nog dapper te verzetten, maar eindigt op een respectabele 4de plaats. De volledige eindstand vindt je op de website.

Arthritic Monkees had wat tijd nodig om op gang te komen, maar beet zich vast in de eerste plaats en liet niet meer los.

Ook op deze quiz bestond de laatste ronde uit een strike ronde, waarbij je meer punten krijgt als je de voorgaande vragen juist had. Ook deze keer is het een leuk en spannend extratje, maar heeft het niet zo heel veel invloed op het klassement. Rond half elf, een klein beetje later dan gepland, roepen we de winnaars af.

Met 56% van alle antwoorden correct was deze quiz best wel een kuitenbijter, maar in deze quizreeks mag dat wel. Feedback was vrij positief, met wat opmerkingen over de knusheid van de locatie (te weinig ruimte tussen de tafels) en het feit dat we een half uurtje over tijd gegaan zijn. Ook vonden wat mensen de quiz te moeilijk, maar voor hen hebben we natuurlijk onze Ludieke Quiz. Nemen we mee naar de volgende editie!

We hebben voor de eerste keer een grootschalige test met de digitale drankkaart gedaan, en dat verliep vrij vlekkeloos. 10 van de 20 teams kregen een digitale kaart, de rest kreeg het oude papieren exemplaar. Ploegen met digitale kaart moesten dan ook niet meer afrekenen per bestelling, waardoor de barmensen daar dan ook geen rekening meer mee moesten houden.

Door problemen met het tweede scherm komen we er niet toe onze lampkes op te zetten, maar het is onze serieuze quiz dus het is niet zo erg. Op de muziekquiz proberen we terug met grotere opstelling te werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.