Quiztoberfest – Antwerpen

Antwerpen, we zijn in u! Onze eerste quiz in de Seef brouwerij op ‘t Eilandje in Antwerpen.

Extra vroeg aanwezig om uit te zoeken hoe we alles gaan opzetten in deze onbekende locatie. Na wat uitzoeken zetten we de presentatoren op het balkon, met de techniek aan de trap en het scherm links van het balkon. Omdat er geen vast scherm aanwezig is, moeten we het doen met een eigen scherm, dat wat klein blijkt voor onze opstelling. Bovendien vinden we niet meteen een ideale locatie voor de projector, waardoor het beeld een beetje scheeftrekt. Uiteindelijk is er toch een scherm dat min of meer leesbaar is voor iedereen in de zaal.

Netjes rond 18u klaar met opbouw, dus tijd genoeg om frietjes te eten en nog een laatste keer door de presentatietekstjes te gaan. Rond half acht begint het volk toe te stromen. We merken dat we klein beetje meer hulp moeten bieden bij het aanmelden, maar met een vertraging van een klein kwartiertje kunnen we toch aan de quiz beginnen. In Gent hebben we het moeilijker om de wat meer ervaren quizzers aan te trekken.

Wat. een. enthousiasme. Misschien ligt Gent toch íets te dicht tegen West-Vlaanderen, want het verschil met ons publiek in Gent is opmerkelijk. Het Antwerps publiek klapt, lacht, roept, danst en zingt mee met geluidsfragmenten (en drinkt ook een tikkeltje meer pintjes). De sfeer zit duidelijk goed in de brouwerij!

Het is voor iedereen wat aanpassen aan de digitale manier van quizzen, wat we ook in de onderstaande grafiek zien. ‘Ollemaisolleva’ begint de quiz ergens diep in het peleton, maar vindt na de tweede ronde hun draai en stijgen in sneltempo naar de eerste plaats. ‘Blotenaap’ en ‘Fire Seagulls’ voeren een bitsige strijd om de tweede plaats, maar ‘Fire Seagulls’ slaagt er met de laatste vraag in om de tweede plaats te veroveren. ‘Goblin’ zakt in de laatste ronde naar de vierde plaats.

Om 23:08 vuren we de laatste vraag af en rond kwart na elf sluiten we de quiz af. De deelnemers hebben er precies wel een leuke avond opzitten. Een klein uurtje later hebben we alles ingeladen en zijn we terug op weg naar onze thuisbasis in Gent… Een vermoeiende, maar vooral leuke avond.

We nemen mee uit de feedback:

  • De akoestiek van de brouwzaal is niet ideaal waardoor er een behoorlijke echo door de zaal speelt. Helaas kunnen we daar vrij weinig aan veranderen; het blijft natuurlijk een brouwerij.
  • Het scherm was te klein, maar dat weten we.
  • Er waren een paar mensen die vroegen naar hapjes. Jammer, want er waren hapjes aanwezig, maar enkel op bestelling aan de bar. Dat maken we volgende keer zeker duidelijker.
  • Verder was iedereen enthousiast over het spelconcept, de vragen, de duels, … Het was voor bijna alle deelnemers een eerste keer, en als we de feedback mogen geloven willen ze ons graag eens terug zien. 🙂

Dank u, Antwerpen, en tot snel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.