Quiztoberfest – Gent

De eerste quiz van een nieuw seizoen, het voelt een klein beetje als thuiskomen. Onze quizmachine begint steeds soepeler te lopen en dat merken we vooral tijdens de opbouw. Met een kwartiertje vertraging – er was een groep een tikkeltje laat – schreeuwt de CatLab kat de quiz op gang.

Deze keer gaan we helemaal in Quiztoberfest thema, inclusief humpapa liedje over de perikelen van een quizploeg (‘Ik weeeeet heeeet nieeeet’). Niet veel later wordt de eerste vraag afgevuurd.

Het wordt een bitstige strijd tussen ‘De nieuwe stiekeme leiders van Noord-Korea’, ‘Een pispot vol potvispis’ en ‘LOS DEPRESSIVOS’, maar uiteindelijk zijn het Noord-Koreanen de titel (voor de 4de keer!) wegkapen. De volledige rangschikking vind je op onze website.

De nieuwe stiekeme leiders slagen erin hun eerste plaatst vast te houden.

Voor de laatste ronde hadden we weer een speciale verrassing: de ‘strike’ ronde, waarbij je meer punten kan verzamelen door meer dan 5 antwoorden na elkaar juist te hebben. De ronde werd met enthousiasme onthaald, terwijl de invloed op de eindstand beperkt bleef: een leuke toevoeging zonder de balans van het spel teveel te verstoren.

Netjes om 23u werd de laatste vraag afgevuurd, zodat iedereen op tijd naar bed kon. Met 70% van de antwoorden juist zitten we precies op het beoogde niveau, en dat merken we ook in de feedback. Iedereen lijkt tevreden naar huis te gaan.

En wij zijn klaar om het over twee weken nog eens over te doen in Antwerpen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.