Quizfabriek – Alors on Quiz

Een goedkeuring als Gentse sociaal/culturele vereniging gaf ons toegang tot de theaterzaal in Ledeberg, wat ons toeliet om de de quiz tot in de puntjes af te werken.

Het werd een spannende strijd waarbij de teams in de top 5 regelmatig over elkaar heen sprongen. De quiz was met 57% correcte antwoorden een tikkeltje moeilijker dan gepland, maar het enthousiasme in de zaal was er niet minder om.

De Helmkasuarissen” (#1) bleven vrij consistent bovenaan het klassement, maar zowel “Yolo Yes Man” (#2) als “De nieuwe stiekeme leiders van Noord-Korea” (#3) kwamen van vrij diep.

Enkele nieuwe introducties in de ludieke triviaquiz: een “snelle ronde” (15 seconden om te antwoorden, zonder tijdsfactor) en de multi-question ronde (waarbij de spelers de keuze krijgen tussen een makkelijke, gemiddelde of moeilijke versie van de vraag).

Op technisch gebied waren er, buiten een klein intermezzo in het midden door een weggevallen internetverbinding, weinig problemen. Hoewel het automatisch dalende projectiescherm kapot was, heeft Joachim dit quasi ongemerkt opgelost door op een lift het projectiescherm manueel te bedienen.

De geplande introductie van de drank-bestel-app laat onverwachts nog één editie op zich wachten, maar ondertussen is de bar op z’n minst al getrained om er volgende editie helemaal in te vliegen.

Volledige tussenstand, zoals steeds, te vinden op de website.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.