Eerste Digitale Kennisquiz

Nieuw dit seizoen: een algemene kennis quiz. In deze reeks laten we de ludieke elementen vallen en concentreren we ons volledig op uitdagende vragen en breinbrekende uitdagingen.

We speelden voor het eerst in brouwerij Gruut in Gent, een prachtige locatie waar je ook nog eens het lekkerste bier van Gent kan proeven. Met 18 aanwezig ploegen was het er misschien iets te gezellig, maar iedereen leek wel zicht te hebben op het scherm en de presentatoren.

De traditionele Quizfabriek vragen (multiple choice, open vraag, afbeeldingsvragen en twee rode-draad rondes) vormden de ruggengraat van de quiz, maar we hadden voor de spelers ook wat verassingen in petto.

Vlak voor de pauze presenteerden we hen met een superronde: per onderwerp werden 3 vragen gesteld: een makkelijke, gemiddelde en een moeilijke. Voor de makkelijke vraag kon 1000 punten verdiend worden, de gemiddelde was 2000 punten waard en wie de moeilijke vraag kon beantwoorden kon rekenen op 3000 punten.

Om wat variatie in het spel te brengen werkten we met twee tussenrondes waarbij de teams binnen de 15 seconden moesten antwoorden. De eerste tussenronde was vier feiten op volgorde zetten, de tweede was aanduiden op een afbeelding. De spanning tijdens deze “bliksem rondes” was te snijden en de stress werd na de eerste ronde afgelaten met een applausje.

De finaleronde was een 1-vs-allen ronde (ook wel “bordjesquiz” genoemd) waarbij per vraag een vast aantal punten werd verdeeld onder iedereen die het juist had. Met een gemiddelde van 61% juiste antwoorden was de impact van deze ronde beperkt en er vielen geen zaalsolo’s waardoor het hoogst behaalde aantal punten slechts 1663 was. De laatste ronde had daarom maar een beperkte invloed op het klassement.

Desalniettemin vond er toch een stevige strijd voor de top 5 plaats, maar het waren “De nieuwe stiekeme leiders van Noord-Korea” die de eerste plaats konden bemachtigen.

De volledige eindstand kan je zoals steeds op www.quizfabriek.be vinden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.