QuizWitz 3.2: Back to the Roots

21 november 2017. We komen met z’n allen toe in NEST en beginnen meteen met de opzet. Twee schermen deze keer en deze keer ook luidsprekers achteraan; zicht en geluid voor iedereen. Toch slagen we erin de opzet sneller te laten verlopen dan de vorige keer; minder uitzoekwerk.

Tot plots… Murphy! Wat doe je ons aan?! Ons eigen wifi-netwerk geeft het om onverklaarbare reden op en het bestaande wifi-netwerk van NEST is niet sterk genoeg voor onze spelers. Geen enkele backup-optie lijkt te werken, dus vragen we de spelers om hun eigen mobiele verbinding te gebruiken. Gelukkig lukt dat voor iedereen; met vijf minuutjes vertraging kunnen we alsnog de quiz starten.

Vijftien teams nemen het tegen elkaar op. In de eerste ronde nemen “De nieuwe stiekeme leiders van Noord-Korea” de leiding; het lijkt erop dat de winnaars van de vorige editie hun positie in de seizoensrangschikking enkel zullen versterken.

Het feestje is echter van korte duur; de Bende van de Bosklapper speelt een ijzersterkte tweede ronde met geen enkele fout (en raden meteen de rode draad) en stijgen naar de eerste plaats.

De quiz blijft behoorlijk spanner; de Bende van de Bosklapper, 3 vrienden en Nick, 1-0 Thunder (Heb je hem? Wij pas nadat de presentator de naam een paar keer luidop herhaalde…), de Schalkse Fluiters (#metoo) en de nieuwe stiekeme leiders van Noord-Korea voeren een heftige strijd om de eerste plaats. De top 5 wordt bij na elke ronde grondig overhoop geschopt.

De waaghalzenduels lopen alweer wat vlotter dan de vorige editie; de “nieuwe klassiekers” worden gesmaakt, maar in de feedback merken we dat er toch wat vraag is naar vernieuwing… misschien heeft dat wat te maken met de software die voor een mysterieuze reden alweer “1-0 Thunder” eruit pikte om marshmallows te smullen; zij maakten het alweer misselijkmakend spannend.

Tot plots… een domme fout van de jury. Per abuis besloten dat bier vanaf heden geen gerst bevat. Een stomme fout die helaas enkel bij de naberekening rechtgezet kan worden. De jury springt dan maar in het midden van de afkondiging op het podium om de Schalkse fluiters hun 3de plaats af te nemen; die was immers (na herberekening) voorbehouden voor 1-0 Thunder.

Eindscore

# Name Score
1 Bende van de Bosklapper 44957
2 3 vrienden en Nick 44706
3 1-0 Thunder 44238
4 Schalkse fluiters 43362
5 De nieuwe stiekeme leiders van Noord-Korea 40945
6 Pieter Jan en de Patrijzen 39501
7 De Vierkantspastinaak 39290
8 Wanorde 39006
9 Inwoners van Mongolië 36663
10 Maandag Cava-avond 36363
11 Een Applausje graag! 35758
12 No shit Sherlock 32473
13 Team a, uh correctie team b 28737
14 Realooooo 27985
15 Fab je even? 27142

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.