Harry Potter quiz

27 februari 2020, de tweede editie van de grote Harry Potter quiz. De tweede editie, want de eerste – op 26 februari – was in minder dan 3 minuten uitverkocht. In totaal mogen we 80 ploegen verwelkomen, en dankzij de decoratie en props van Comic Sans hebben we een poging gedaan de magie van Zweinstein naar Ledeberg te brengen.

Vanaf 19u verschijnselen de eerste tovernaarsploegjes. Eens ze de ingang perron 9¾ gevonden hebben melden ze zich aan bij Silke en Ken waar ze inloggegevens en digitale drankkaart ontvangen. Eenmaal binnen in de zaal worden ze verwelkomd door Albus Perkamentus zelf (Tine). Voor de gelegenheid hebben we alle ploegen opgedeeld in de 4 Harry Potter afdelingen en houden we per team een kleine sorteerhoed ceremonie (software geschreven door Mathias).

Daarna gaan de tovenaars verder naar de photobooth, waar ze – door hun digitale drankkaart te scannen – een zelfportret kunnen vastleggen. Door de drankkaart te scannen kunnen we de ploegen van elkaar onderscheiden en kunnen we ook elke ploeg een herinnering sturen. Een experimentje dat we ook bij volgende quizzen willen herhalen.

Aangezien er behoorlijk wat verschillen zijn tussen de de Nederlandse en Engelse namen en termen, vragen we de spelers bij het aanmelden om te kiezen in welke taal ze de quiz willen spelen. Op het podium worden alle vragen in het Nederlands gesteld, maar op het scherm van de spelers verschijnt de zelfde (Nederlandstalige) vraag met Engelse termen / namen. Bij open vragen mag zowel het Nederlandstalig als Engelstalig antwoord gegeven worden.

Met een klein kwartier vertraging betreedt Perkamentus het toneel en heet alle spelers welkom. Daarna is het aan de beurt van professor Anderling (Kim) en professor Lupos (Wietse). Per quizronde staat er één schoolvak in de schijnwerpers, hoewel er ook een paar schoolreisjes naar andere elementen zijn.

Griffoendor wint de afdelingsbeker.

Vlak voor de pauze wordt de tussenstand overlopen en wordt ook voor het eerst gekeken welk Zweinstein afdeling aan de leiding staat. Hiervoor nemen we de gemiddelde score van alle deelnemers die in die afdeling ingedeeld zijn.

Na de pauze is er een klein incidentje waarbij de professoren tijdelijk een gedaanteverwisseling ondergaan, maar het duurt niet lang voor de maan zich terug achter de wolken verschuilt en de quiz verder normaal kan doorgaan.

Een klein incident met transfiguratie.

Na de laatste vraag wordt nog een laatste keer gekeken in welke afdeling nu echt de slimste leerlingen zitten (op woensdag is dat Zwadderich, donderdag spant Griffoendor de kroon). Daarna volgen bedankjes en worden de tovenaars terug de nacht in gestuurd.

Winnaars

Woensdag 26/2

Op de eerste plaats gebeurt er weinig spannends, Quiztis Troop blijft zowat de hele quiz aan de leiding staan. The Weird Quizters bengelen een tijd lang een stuk lager in het klassement, maar doen in de laatste rondes een spurtje om uiteindelijk de tweede plek van LOS DEPRESSIVOS weg te kapen.

Quiztis Troop blijft zowat de hele quiz aan de leiding staan.

Donderdag 27/2

Babbling bumbling band of baboons bijt zich al snel vast op de eerste plaats en weigert los te laten. Blibbering Humdingers (3) speelt een tijdje haasje over met MuggleStruggle (4) maar ook hier is de tweede plaats weggelegd voor een ploeg dieper in het peloton: Marcel is wel een tovenaar maakt in de laatste ronde (een strike-ronde) een enorme inhaalbeweging.

Babbling bumbling band of baboons bijt zich vast in de eerste plek.

Alle tovenaars gaan naar huis. Wij beginnen aan de afbraak en opkuis. Rond 1u trekken we de deuren van de theaterzaal achter ons dicht. Onze grootste quiz ooit zit er op, en zo ook ons quizseizoen 2019-20.

Volgend jaar opnieuw?

2 thoughts on “Harry Potter quiz

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.